Naprostá většina e-shopů ocení připomenutí opuštěného košíku. Často ale bývá dobré zachytit zákazníka i ve fázi, kdy teprve brouzdá webem a do košíku ještě nic nevložil. V této fázi nejsme zákazníka schopni vždy identifikovat, stejně jako můžeme jen odhadovat jeho úmysly. Přesto máme zkušenost, že tento typ kampaně má velmi vysokou míru otevření mailu a není to tak frekventovaná automatizace, takže může oslovit zákazníka ještě před konkurencí.
Začněte výběrem kampaně Pravidělný e-mail mezi automatickými kampaněmi:
Kampaň si pojmenujte dle potřeby a ve výběru času si nastavte opakování, jak potřebujete. U opuštěných nákupů to funguje jinak než u opuštěných košíků, kde každé vložení do košíku generuje jednu notifikaci.U opuštěných nákupů se události vyhodnocují ve vámi nastavených časech hromadně. Díky tomu nedostává zákazník notifikace chaoticky opakovaně.Osvědčený interval je zhruba po hodině v denních hodinách.
Nejdůležitější část je nastavit, koho budete oslovovat:
Použijte Navštívená URL – trvání, pokud chcete podmínit spuštění kampaně určitým časem stráveným v příslušné kategorii nebo Navštívená URL – četnost, pokud má jít o počet zobrazení (návštěv). Lze samozřejmě oba přístupy i zkombinovat.
Zde je příklad možného nastavení:
Do URL adresy doporučujeme dát hlavní doménu e-shopu a potom vyloučit servisní stránky (zůstanou jen produkty).
Nikoliv nutné, ale rozhodně doporučené je i vyloučení osob, které zároveň přidaly zboží do košíku či dokonce udělaly objednávku. Tyto události mají vyšší prioritu a jsou obslouženy vlastními událostmi:

Nezapomeňte také vyloučit samotnou kampaň, aby se neopakovala.
Kliknutím na Další pokračujte do šablony ve které nastavíte, co se má zákazníkovi poslat. Nejčastější je využití automatizovaného widgetu z nabídky E-commerce (2 produkty či 3 produkty podle charakteru vaší šablony).
Vyberte příslušný engine, který určuje, co se bude zákazníkovi nabízet. Můžete zadat např. poslední prohlížené, ale v jiných strategiích může fungovavat i Chytré doporučení, Poslední nákup nebo jiné.
Nezapomeňte kampaň uložit kliknutím na Uložit a odejít (dole).